KABA

Potpore Grada Karlovca za gospodarstvo i poljoprivredu u 2022. godini vrijedne milijun i 910 tisuća kuna

Grad Karlovac predvidio je ove godine za poduzetnike 800 tisuća kuna, za poljoprivrednike 920 tisuća kuna plus 190 tisuća kuna za ruralni razvoj i još 50 tisuća kuna za elementarnu nepogodu.

Na stranicama Grada Karlovca nalazi se i Pravilnik o dodjeli, a od sutra je u tijeku javno savjetovanje koje traje do 16. ožujka. Javni pozivi za dodjelu potpora za gospodarstvo i poljoprivredu bit će objavljeni sredinom ožujka, kazala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Daniela Peris.

  1. Programom su zadržane sve postojeće mjere, osim subvencije kamata jer nije bilo interesa. Međutim, uvedeno je nekoliko novih mjera. Između ostalog, mjera za digitalicaciju poslovanja, potpora za sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora, a zanimljive su i potpore do 80 posto prihvatljivih troškova za poduzetnike početnike do 35 godina starosti.

Gradonačelnik Damir Mandić ovom je prilikom istaknuo novine koje se tiču potpora za energetsku neovisnost poduzetnika i obrtnika kroz koje mogu dobiti do 30 tisuća kuna za svoje projekte.

Što se tiče poljoprivrede, još od 2019. fokusirali smo se na OPG-ove kojima je to jedini izvor prihoda i mislimo da na taj način najbolje potičemo razvoj poljoprivrede, istaknuo je Mandić.