Dani draganića

Mandić: Dok sva djeca ne budu imala mjesto u vrtiću, Grad Karlovac će sufinancirati boravak u obrtima za čuvanje

Od početka godine Karlovačkoj djeci koja borave u obrtima za čuvanje Grad sufinancira troškove smještaja u iznosu od 600 kuna mjesečno po djetetu. Posljednje dvije godine je grad sufinancirao privatni vrtić Tintilinić, a sada se to proširilo na desetak obrta za čuvanje u kojima je 40-ak djece koja zadovoljavaju kriterije. Podsjetimo, cijelu priču oko sufinanciranja obrta za čuvanje djece pokrenuli su roditelji okupljeni u inicijativi Rokaj. Vlasnica obrta Valentina Petković zahvalila se u ime svih.

Kriteriji za sufinanciranje participacije je da dijete i roditelji imaju prebivalište na području grada Karlovca i da su oba roditelja zaposlena, odnosno da nema tko čuvati djecu. Kriterij za obrt je da je registriran i da se nalazi na području grada Karlovca. Iz gradskog proračuna za ovo sufinanciranje je izdvojeno nešto više od 300 tisuća kuna.

Cilj je da sva djeca imaju svoje mjesto u vrtićima bez obzira jesu li roditelji zaposleni ili ne, kazao je gradonačelnik Mandić i napomenuo kako će Grad Karlovac sufinancirati boravak u obrtima za čuvanje djece dok sva djeca ne budu imala mjesto u vrtiću, a to će se ostvariti predviđa kroz dvije godine.