Dani draganića

Na cestama u Karlovačkoj županiji prošli mjesec 55 prometnih nesreća – čak 15 više nego prije godinu dana

Na cestama u Karlovačkoj županiji prošli mjesec dogodilo se 55 prometnih nesreća, čak 15 više nego u siječnju 2021., a u njima je ozlijeđeno 12 ljudi, četvero više nego lani.

Pokazuju to podaci PU karlovačke, po kojima je od spomenutih 55 nesreća, najviše, 11, bilo na državnoj cesti D-1, te autocesti A1, njih 7.

Od nesreća koje su se u siječnju dogodile, 45 je s materijalnom štetom, a u 10 u kojima je bilo ozlijeđenih, teško su ozlijeđene dvije osobe, 10 lakše.

– U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovalo je 116 sudionika, a osam sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najčešći uzroci prometnih nesreća u siječnju 2022. godine bile su greške ili propusti vozača i to: brzina neprimjerena uvjetima u 14 prometnih nesreća; nepropisno kretanje kolnikom u 13 prometnih nesreća; nepropisna vožnja unazad u pet prometnih nesreća; nepropisno prestrojavanje u četiri prometne nesreće i ostale greške vozača u pet prometnih nesreća, naveli su u PU karlovačkoj.

(LJ.Z., foto: arhiva Trenda)