KABA

Četvrtak i petak rezervirani za promociju 193 studenta Veleučilišta u Karlovcu

Ukupno 193 studenta Veleučilišta u Karlovcu svečano će primiti diplomu u svoje ruke. Promocija je podijeljena u nekoliko termina kroz dva dana kako bi se ispoštovale aktualne epidemiološke mjere.

Diplomantica Poslovnog upravljanja Ivana Bačić vjeruje da je odabrala dobar studij za sebe i da će moći ostvariti željenu karijeru.

– definitivno sam usavršila svoja znanja koja ću koristiti u ostvarivanju svojih snova, ako ne ovdje onda u inozemstvu jer se ova diploma priznaje i tamo, kazala je Bačić.

Vršitelj dužnosti dekana Ivan Štedul kazao nam je kako je potražnja za svim studijima podjednaka. Na Veleučilište dolaze studirati studenti iz svih krajeva lijepe naše ali i inozemstva.

– Mi bismo voljeli da je više studenata iz Karlovačke županije ali ih vjerojatno nema dovoljno. Imamo studente iz Slovenije koje ne smatramo stranim državljanima, ali imamo i studente iz BiH i Srbije. Ove godine imamo čak i studente iz Kosova. Stručni studiji su u Europskom visoko obrazovnom prostoru zapravo nastali kao potreba tržišta rada i gospodarstva za studentima koji imaju praktična primjenjena stručna znanja kako bi se odmah mogli aktivno uključiti u tržište rada. Mi imamo vrlo specifične studije kao što su studij prehrambene tehnologije sa smjerom pivarstvo i mljekarstvo. Imamo jedan jako specifičan studij koji je dosta tražen i van zemlje a to je lovstvo i zaštita prirode, rekao je  Štedul te napomenuo i ostale studije koji su također vrlo traženi kao što su sigurnost i zaštita na radu, strojarstvo, ugostiteljstvo, poslovno upravljanje i sestrinstvo.