KABA

Hokejašice Inline hokej kluba Karlovac: Više su u klizaljkama i rolama, nego u štiklama, borbene toliko da sruše i sebe, a ne samo protivnike…

One su karlovačke vladarice leda. Klizaljke ili pak role češće su im na nogama, nego štikle. Hrabrost, borba i srčanost vrline su kojima polako, ali sigurno nižu uspjehe i pišu povijest Karlovca. One su hokejašice Inline hokej kluba Karlovac.

Ema Bezon i Dorontina Lekaj slažu se da je hokej i ženski i muški sport. Voljele bi da u Hrvatskoj postoji više ženskih klubova, kako bi se time promijenila i percepcija hokeja kao muškog sporta jer kažu da je društvo “u čudu” kada sazna što treniraju.

Nakon što obuku opremu, uzmu palicu i ukližu na teren svjesne su da nema mjesta eleganciji već borbi. Udarci, guranja, pogodak pakom sastavni je dio treninga i utakmica.

-Ponekad kad sam u naletu desi mi se da se uopće ne mogu zaustaviti pa srušim i protivničkog igrača, a i sama sebe, kaže Dorontina.

Ema trenira tri godine, a Dorontina godinu dana. Puno je još treninga i utakmica pred njima, a za disciplinu i rezultate hvale svoje trenere.

-Treneri su super, vole se zezati, ali znaju biti i strogi. Oni su i razlog zašto nas je toliko i zašto nove cure dolaze i ostaju. Puni su razumijevanja i strpljenja. 

Time-out, početak utakmice, kraj današnje emisije Gost dana i pozdrav: Babe – žabe!