KABA

Na Baniji ukraden automobil i provaljeno u kuću, počinitelj uhićen

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela i jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira, priopćili su iz PU Karlovačke.

Uhvaćen recidivist u prometu

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 44–godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist kojeg su ranije istog dana policijski službenici kontrolirali u Draganiću i utvrdili da je upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora od 10 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci kada se za to steknu uvjeti.

U gradskoj četvrti Banija otuđen osobni automobil

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 32–godišnjaka da mu je tijekom noći iz dvorišta obiteljske kuće u gradskoj četvrti Banija nepoznati počinitelj otuđio otključani osobni automobil. U jutarnjim satima istog dana na području Karlovca, policijski službenici uhitili su 33-godišnjaka osumnjičenog za krađu navedenog vozila, kojom prilikom je pronađeno i vozilo koje je otuđio. Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Zatečen prilikom provale u obiteljsku kuću

Jučer je u jutarnjim satima u gradskoj četvrti Banija 33–godišnji muškarac provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 38–godišnjaka, te je nakon provale zatečen u kući od strane vlasnika i ubrzo uhićen po policijskim službenicima. Protiv 33-godišnjeg osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

 

Izvor: PU Karlovačka