KABA

Županica Martina Furdek Hajdin posjetila tvrtku Scheplin iz Slunja

Županica Martina Furdek-Hajdin zajedno sa gradonačelnicom grada Slunja Mirjanom Puškarić  posjetila je tvrtku Schepin iz Slunja.

Ugostio ih je vlasnik tvrtke Dorian Obrovac koji je istaknuo da je njihova priča krenula još 2015. godine kada su pokrenuli osobno poljoprivredno gospodarstvo. Ubrzo su uvidjeli kako ističe, nedostatke koje OPG sa sobom nosi pa su odlučili osnovati tvrtku koja može poslovati u više djelatnosti.  Cilj im je bio razviti minimalno 3 djelatnosti kako bi bili što stabilniji u nepredvidljivim ekonomskim vremenima.
Trenutno obrađuju više od 100 hektara vlastite i još 67 hektara u uslugama. Iza njih su godine iskustva i rada u poljoprivredi, kao i poslovnog usavršavanja i stjecanja novih stručnih znanja, a njihova kvaliteta prepoznata je kako na lokalnoj, tako i na internacionalnoj razini.  Orijentirani su stalnom unaprijeđenju poslovanja, a prijavom na brojne mjere i poticaje u mogućnosti su proširiti i obim djelovanja. Zapošljavanju 4 radnika, ali s povećanjem poslova planiraju uskoro i nova zapošljavanja.