Dani draganića

Regatni veslači pripremaju se za prvenstvo Hrvatske u ergometrima, a na tri lokacije vježbali su polaznici Škole veslanja

U petak je bilo vrlo živo i radno u Veslačkom domu na Kupi na Dubovcu. Treniralo se čak na četiri lokacije. U teretani je jedna grupa vježbala na spravama i veslala na ergometrima, u glavnom hangaru su se na ergometrima izmjenjivali mladi veslači i veslačice Škole veslanja, a ispred Veslačkog doma u ritmu glazbe koju je odabrao trener Abdulah Abi Selimović treniralo se također na ergometrima. Na vodi su prije toga veslali regatni veslači.

Svi su treneri bili na okupu osim Darija Šabića koji je bio zauzet poslom u svojoj tiskati na Orlovcu. Petar Nejak i Abdulah Selimović radili su s polaznicima Škole, a Zlatko Minja Katušin s regatnim veslačima. U jednom se trenutku u uobičajenom dnevnom obilasku kluba pojavio i predsjednik VK Korana Bruno Rogić koji je zadovoljan odazivom treningu i radom svog trenerskog tima.

Inače, regatni veslači Ema Hodak, Šime Ravnjak, Jan Latković, Luka Hajdin, Igor Šušnjar i Mario Konjevoda pripremaju se za natjecanja koja će uskoro uslijediti. Prvo je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima, Croatia Open Indoor – Rijeka 2022, koje se održava 5. ožujka u Rijeci. Podsjetimo  da je još uvijek aktualan svjetski rekord na ergometrima Marija Konjevode a o čemu su nedavno izvijestili i mediji.

Organizator prvenstva u ergometrima je Veslački klub Jadran u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom. OP Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.