Dani draganića

Donacija Rotary kluba Karlovac Dubovac Zajednici tehničke kulture

Članovi karlovačkog Rotary kluba odlučili su se na donaciju inspirirani Albertom Gajšakom koji je u poduzetničke vode krenuo upravo iz prostora Zajednice tehničke kulture

Rotary klub Karlovac Dubovac darovao je Zajednici tehničke kulture Karlovačke županije  14 STEM setova za radionice elektronike i programiranja. Iako su zahvaljujući Karlovčaninu Albertu Gajšaku setovi nabavljeni ispod tržišne cijene donacija je vrijedna više od 7.000 kuna. Ovu akciju namijenjenu mladim karlovačkim tehničarima predstavio je Albert Gajšak u prostorima Zajednice tehničke kulture, odakle je i on krenuo u poduzetničke vode.

-Ja sam sa lemljenjem krenuo baš u ovim prostorima. Tu sam bio na radionicama robotike kad sam imao 11 godina i puno me uspomena veže upravo za ove prostore. Tu smo dobili prve mentore, prvu opremu i sve nam je bilo besplatno. Ovdje sam upoznao i puno djece. Neki od njih rade u mojoj tvrtki, a neki imaju svoje. Danas sam ovdje došao kao Djed Mraz da bi im podijelio ove setove, no važno je reći kako su ih zapravo kupili članovi Rotary kluba – rekao je Gajšak.

I iz Rotary kluba naglašavaju kako su u ovu akciju krenuli inspirirani Albertom Gajšakom.

-I mi smo kao i mnogi drugi inspirirani Albertom Gajšakom. On je Karlovčanin i mislili smo da bi bilo jako dobro da i on danas bude uz nas na ovoj donaciji i da bude sa ovim današnjim polaznicima 4. 6. 7. i 8. razreda. U njihovim očima on je zvijezda. Puno je na televiziji, simpatičan je i dopadljiv i dokaz kako za uspjeh nije važno da si iz Amerike, iz velikog grada ili iz Silicijske doline, nego da jednako uspješan možeš biti i ako si iz Karlovca – rekao je Damir Furdek, predsjednik Rotary kluba Karlovac Dubovac.

Iz karlovačkog Rotary kluba najavili su kako će uskoro upriličiti i nove slične donacije.