KABA

Publika odlučila: Zorin dom ima dvije najbolje predstave – za djecu i za odrasle

Na svečanosti u Gradskom kazalištu Joze Ivakića uručene su nagrade ‘Joza’ za najbolju gostujuću predstavu za odrasle i za djecu, najbolju domaću predstavu za odrasle i za djecu te za najbolju glumicu i glumca u domaćoj predstavi za odrasle i za djecu.

Od 14 gostujućih predstava kao najbolju predstavu za djecu “Jozu” je dobila predstava “Korak po korak do čiste planete” Gradskog kazališta Zorin dom, a kao najbolju predstavu za odrasle “‘A. jmo P. robat ČEHOV. a” iste kazališne kuće.

Nagradu „Joza” utemeljili su vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića, te medijske kuće, Plava vinkovačka i Novosti, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija. O nagradama je odlučivala publika vinkovačkog kazališta koji su tijekom cijele prošle godine imali priliku glasovati putem kupona, koji je svaki gledatelj dobio uz kupljenu ulaznicu.

Nagrada „Joza”, medalja s likom Joze Ivakića na hrastovoj podlozi, rad je vinkovačkog akademskog kipara i slikara Ivana Lončara Žana te je ove godine dodijeljena prvi put.

Što je ekipa iz Zorin doma rekla o nagradama možete pogledati u emisiji Gost dana.

omicron