Dani draganića

Prijem kod gradonačelnika Novosela za hrabre i operativne jaskanske vatrogasce

Velik požar buknuo je 4. veljače u centru Jastrebarskog, u kojem je izgorjelo skladište Gromela, jedne od najuspješnijih jaskanskih tvrtki. Hrabri i operativni vatrogasci borili su se s požarom i uspjeli spriječiti još veću tragediju, budući da je riječ o lokaciji u samom centru grada gdje je velika zbijenost okolnih kuća.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel ugostio ih je stoga na prigodnom prijemu na kojem im je zahvalio na iznimnom angažmanu.

Bilo je zastrašujuće samo gledati sa strane, a s druge strane, u meni se budio ponos jer znam da imamo ljude koji će ovakav požar staviti pod kontrolu, istaknuo je Novosel.

Bio je ovo pravi test spremnosti za jaskanske vatrogasce koji su položili s najvišom mogućom ocjenom.U gašenju požara sudjelovalo je 66 vatrogasaca iz DVD – a Jastrebarsko, Cvetković te Gornji i Donji Desinec s 10 vatrogasnih vozila, a intervencijom je zapovijedao zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog i zapovjednik DVD – a Jastrebarsko Goran Batušić.

Obzirom na enormno brz razvoj požara, skladištu elektromaterijala nije bilo spasa i prije nego je požar primijećen, no ovakav požar izravno je ugrožavao tri susjedna stambena objekta i zatim indirektno i cijeli stambeno-poslovni blok u centru grada. Prioritet je bio zaštititi okolne objekte i smanjiti intenzitet požara, naglasio je analizirajući intervenciju Batušić.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Vedran Boričević iskoristio je ovu priliku da zahvali svim službama koje su pomogle u gašenju požara, gradskom Stožeru civilne zaštite, županijskom zapovjedništvu, djelatnicima MUP-a, Hitne pomoći, djelatnicima Cesta Jastrebarsko i obrta Bubanović, centralnog logističkog skladišta Civilne zaštite MUP-a RH, Grada, kao i svim postrojbama koje su bile u pripravnosti.

Prilikom intervencije vatrogaskinji Heleni Tkalčić je zbog izloženosti dimom pružena liječnička pomoć te je kolima hitne medicinske pomoći upućena u bolnicu na dodatne preglede. Na sreću, nije bilo potrebe za zadržavanjem, te je ubrzo nakon pregleda i pružene pomoći bez daljnjih postupanja otpuštena iz bolnice istu večer.