Dani draganića

Radionica kreativnog pisanja uživo u Jastrebarskom

Radionica kreativnog pisanja za djecu i mlade od 10 do 16 godina održat će se u utorak, 22. veljače od 17 do 19:30 sati u Glazbenoj školi Jastrebarsko. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu na mail: kreativni.studio.zvrk@gmail.com ili porukom na whatsapp na 0917229167, a broj sudionika je ograničen.

Kreativni studio Zvrk u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe program za poticanje čitanja i pisanja “Vrelo zavičaja” provodi već četiri godine, a u sklopu njega postavljene su četiri Male besplatne knjižnice (u Jastrebarskom, Klinča Selima i Krašiću) te održane brojne radionice kreativnog pisanja, uživo i online. Na dosadašnjim radionicama pisanja sudjelovala su djeca i mladi iz mnogih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a u Jastrebarskom će se uskoro održati predstavljanje prve knjige s njihovim najboljim pričama, kao i susret svih mladih spisatelja koji su se do sada upoznali samo online.

Radionicu kreativnog pisanja vodit će magistra komparativne književnosti Klementina Škrabe koja kaže: “Cilj svih naših radionica kreativnog pisanja je pokazati i dokazati da pisanje može biti zabavno. Rado bismo da se na ovu radionicu prijave i oni kojima pisanje inače baš i nije omiljena aktivnost – dokazat ćemo im da pišući mogu putovati kroz vrijeme, smišljati svoje vlastite uzbudljive zgode i pustolovne priče.”

Održavanje programa “Vrelo zavičaja” i ove godine pomaže Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.