Dani draganića

Karlovačke maškare sutra preuzimaju vlast; za karlovački puk pripremili Fašnički ričet i krafne

Došlo je vrijeme da maškare preuzmu vlast u Karlovcu. To su maškare najavile za sutrašnji dan ispred Gradske uprave u Karlovcu.

Sadašnji gradonačelnik predat će svoj službeni gradonačelnički lanac novom Karlonačelniku koji će pritom održati kraći govor te će ceremonija završiti paljenjem lula mira za mir u svijetu.

Nakon predaje vlasti, Karlonačelnik i njegova svita okupit će se ispred Paviljona Katzler gdje će gladnom karlovačkom puku podijeliti Fašnički ričet i krafne uz parolu “Podijeli pa vladaj”.

-Uz Fašnički ričet koji smo dugo kuhali, građanima će biti podijeljeni i novci Fašničke republike kako bi bezbrižno zakoračili u novu monetarnu stvarnost prije uvođenja eura. Nakon što karlovački puk postane sit svega, Karlonačelnik sa svitom odlazi na zasluženi odmor i  krstarenje Žitnom lađom. Karlonačelnik će vladati gradom sve do fašničkog utorka kada vraćamo vlast OnimaOdKojihSmoJeUzeli jer svakog je gosta tri dana dosta. Za vrijeme vladavine Fašničke republike, u izlozima Paviljona Katzler bit će otvorena izložba u izlozima „Fašnički ričet“. Svaki negativni komentar i kritika bit će demokratski ispisana na papir i zapaljena u čast Fašniku, ispričale su nam maškare.

Fašnik se u Karlovcu rodio pred 272 godine i održao kao tradicija s većim ili manjim uspjehom sve do danas. Pod parolom “Bolje da umre grad nego običaji” svake godine ispočetka nađe se neka grupa Karlovčana koja Fašnik održi na površini uzburkanog mora zaborava, usprkos i u inat ratovima, kugama i kolerama.