Kao što je i najavljeno, Inicijativa Obilaznica koja život znači poslala je zahtjev za sastanakom Ministarstvu prometa, Hrvatskim cestama, izvođaču radova i Gradu Karlovcu, no odgovora, osim iz Ureda gradonačelnika, iz kojeg su poručili da će se odazvati tom sastanku, još nema.

Potvrdila nam je to Nataša Lemić iz Inicijative, pojasnivši da su zatražili sastanak kako bi čuli razloge produženja roka za završetak obilaznice. Umjeto srpnja, podsjetimo, sada je to do kraja godine.

– Smo želimo objašjenje i da nam se iskreno kaže u čemu je problem jer se bojimo da se tih 5 mjeseci ne produži na još pet pa godinu dana… Razumijemo da se radovi mogu odužiti, ali želimo objašnjenje zašto tako dugo. Jer vidimo da se radi, ne staju radovi, rekla je Lemić.

Iz Hrvatskih cesta su prije dva tjedna produženje roka objasnili rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, te nepodudaranjem projektne dokumentacije sa stvarnim stanjim, no ti su problemi riješeni.

U Obilazici koja život znači nadaju se odgovoru nadležnih idući tjedan, a potom i sastanku s pojašnjenjem najavljenog novog roka za završetak radova.