Dani draganića

Zahvaljujući Rotary klubu Karlovac-Dubovac Udruga informatičara organizira 39 radionica programiranja u Karlovcu, Ozlju i Ogulinu

U sklopu projekta INFO-KA krenule su radionice programiranja u Zajednici tehničke kulture za učenike od 4 i 5 razreda osnovnih škola. Za njih je zaslužan Rotary klub Karlovac – Dubovac čija je donacija Udruzi informatičara Karlovačke županije vrijedna 24 i pol tisuće kuna. Osim u Karlovcu, radionice se provode i u Ozlju i Ogulinu. Ukupno je organizirano 39 radionica.

-Rotary je donirao i dječji vrtić i Opću bolnicu Karlovac i mnoge druge potrebite pojedince. Smatramo da je dosta ulaganje u obrazovanje jako bitno. Za oko nam je zapeo rad Zajednice tehničke kulture i Udruge informatičara, tako da smo se jednoglasno odlučili da ćemo sredstva donirati za tečaj informatike, rekao je Damir Furdek, Predsjednik Rotary kluba Karlovac Dubovac.

Djeca na radionicama imaju priliku učiti programske jezike poput Loga i Scratcha, kao i izrađivati videoigre.

Oni ulaze u programiranje pomoću jezika Logo koji ima uz sebe i praktični dio s malim kornjačama, a ulazak je to i u nekakvu robotiku,  rekao je  Željko Bračika, Predsjednik Udruge informatičara Karlovačke županije. Dodo je kako su na radionice došli i početnici kao i oni koji su već vješti u programiranju. Svu djecu prihvaćaju i sve je uvijek besplatno.

Furdek podsjeća kako je misija Rotaryja pomagati zajednicu pa su zato i pomogli mladim informatičarima u dva navrata. Nedavno su postavili i novi sat na korzu, stipendiraju studente, a Furdek potvrđuje kako će nastaviti pomagati na dobrobit cijelog društva.