KABA

Maškare preuzele Grad Karlovac: Bit ćemo napredniji i uređeniji od Beča i Graza

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić ispred Gradske uprave predao je ovlast upravljanja gradom karlovačkim maškarama. Miroljubivo su preuzele vlast i odmah dali obećanja Karlovčanima kako će unaprijediti grad. Vizija novog gradonačelnika i njegovih suradnika je jasna.

-Naša vizija grada je vraćanje pod suverenitet Habsburgovaca, pod suverenitet Austrije i ima da budemo najbolji. Da se Innsbruck, Graz, Beč jednostavno mogu sakrit pred našom arhitekturom, našom kulturom, našom umjetnošću, našim svim, rekao je novi Karlonačelnik Neven Cetinjanin.

Gradonačelnik je bez opiranja predao gradonačelnički lanac, a samim time i sve ovlasti koje on nosi.

Vjerujem da su nam svima misli u Kijevu danas, upravo zato mislim da je sloboda duha jedina brana prema diktatorima. Tako da doživljavam ovo danas na tragu toga, rekao je Damir Mandić, bivši gradonačelnik Karlovca

Karlovac ima fašničku tradiciju, ali isto tako ljude koji se više ne znaju šaliti, govori inicijatorica fašnika u Karlovcu Morana Rožman.

-Kroz cijelu povijest je fašnik imao problema i naše maškare s organizacijom Karnevala. Uvijek je bilo nekakvih tužbi, uvijek je neko bio ljut. Uvijek je nešto štekalo. U zadnje vrijeme se sve svelo na nekakve dječje povorke. Pokušali smo 2020. jednu manifestaciju. To je uspjelo, pa je došla ova kuga, a sada smo opet malo izašli van, tako da barem jedna dio tradicije ostane zabilježen, rekla je.

Nakon govorancija i protokola, nova karlovačka vlast uputila se prema Paviljonu Katzler te Karlovčanima podijelila krafne kao i vrijedan habsburški novac.

Kako je izgledala primopredaja vlasti možete pogledati na linku.