U Slunju otkriveno spomen-obilježje Milanu Neraliću prvom hrvatskom olimpijcu

Neralić je na Olimpijadi u Parizu 1900-te osvojio broncu u mačevanju

Danas je u Slunju završava manifestacija Neralićevi dani. Događanja u okviru proslave su organizirana u spomen na prvog hrvatskog olimpijca Milana Neralića koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Parizu 1900-te godine i u mačevanju osvojio brončanu medalju. Projekt prisjećanja na Milana Neralića u središtu Slunja predstavila je gradonačelnica Mirjana Puškarić i inicijatori ove akcije.

-Iznimno sam sretna i zahvalna svima koji su sudjelovali u projektu kako bismo našeg prvog olimpijca i osvajača olimpijske medalje vratili u Slunj, gdje je rođen. Ono što s pozicije gradske vlasti mogu reći je kako ćemo još snažnije nastaviti obilježavati dane Milana Neralića i kako ćemo nastojati da nam to bude osnova za promociju Slunja u kulturnom, sportskom, ali i nama neobično važnom turističkom aspektu – rekla je gradonačelnica Mirjana Puškarić.

Autor spomenika Milanu Neraliću je student kiparstva Matija Gajić Puškarić. Uz gradonačelnicu Mirjanu Puškarić, predstavike udruga uključenih u ovaj projekt, te članove Hrvatskog olimpijskog odbora, spomen obilježje u središtu Slunja otkrili su i članovi Neralićeve obitelji.