KABA

Odred izviđača Vladimir Nazor održao godišnju skupštinu: Prošle godine gdje god da smo se pojavili osvojili smo prva mjesta

Odred izviđača Vladimira Nazora Karlovac u Društvenom centru Prostorija održao je redovnu godišnju skupštinu. Usprkos pandemiji prošla godina za karlovačke izviđače bila je uspješna. Postizali su sjajne rezultate na natjecanjima, organizirali niz aktivnosti i susreta, razvijali izviđačke vještine i dobro se zabavljali, kako to i priliči izvođačima.

 -Prošle godine smo obavili naš ljetni logor. Bio je to pokretni logor gdje smo pohodili gradove Split, Omiš, Rijeku, Zadar, Šibenik, Bribir. Imali smo zimovanje koje smo obavili u domu Vladimir Nazor i u Priselcima u Ivanovoj hiži. Bilo je tu nekoliko takmičenja, što za mlađu kategoriju, što za poletarce. S ponosom mogu reći da gdje god da smo se pojavili smo osvajali prva mjesta, rekao je Dragan Mladenović Gaga, predsjednik Odreda izviđača Vladimir nazor Karlovac

Niz aktivnosti imaju u planu i za ovu, 2022. godinu.

-Ova godina će biti puna. Idemo na 11. smotru izviđača Hrvatske. Do prošlog tjedna prijavljeno je 1.700 djece, a računa se da će ih biti i 2.000. To će nam biti prioritet ove godine, uz pošumljavanje, rekao je Gaga.

Ova udruga broji oko 48 članova, no uvijek su dobrodošli i novi. Sva zainteresirana djeca mogu se javiti u prostoru Udruge u Gundulićevoj ulici 9. Gaga obećaje kako neće nedostajati druženja, pjevanja i boravka u prirodi.