Dani draganića

Udruga Naš Turanj na raspolaganju civilnoj zaštiti za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Udruga Naš Turanj ponudila je svoju pomoć civilnoj zaštiti ukoliko bude potrebno, a kako bi se pomoglo izbjeglicama iz Ukrajine.

-Pošto nažalost već imamo iskustava u situacijama prikupljanja pomoći odmah smo počeli razmišljati na koji način se možemo priključiti. Za sada još uvijek nemamo informacije kako, kada i što je potrebno, ali ukoliko bude potrebe obavijestiti ćemo putem naše stranice da nam se priključite u skupljanju potrebnih stvari ili bilo kakve pomoći koju smo u mogućnosti pružiti ako ste voljni i u mogućnosti. Svi se nadamo da će ovo sve što prije završiti i da će biti potrebna što minimalnija angažiranost, objavili su na FB stranici Udruge.

Ovo nije prvi puta da Udruga pomaže. Podsjetimo, tijekom potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županija Turanjci su nesebično, svakodnevno vozili stvari, alat, građevinski materijal na to podrčje, pomagali u radovima, krčenju i obnovi.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je da je otvorena e-mail adresa: rcz.zbrinjavanje@mup.hr koja će se koristiti za prikupljanje podataka o ponudi privatnih smještajnih kapaciteta za izbjeglo stanovništvo iz Ukrajine.
-Na spomenutu e-mail adresu mogu se javiti i svi volonteri koji žele pružiti određeni oblik pomoći svojim volonterskim radom, stoji u priopćenju.