Dani draganića

Kiarini roditelji očajni – do novca za liječenje se ne može jer su Sberbanci; viceguverner HNB-a odgovara: to je samo 48 sati

Sva sredstva koja su građani Hrvatske prikupili za liječenje malene Kiare Goršić, a koja se nalazi u SAD-u na eksperimentalnom liječenju, su nedostupna Kiarinoj obitelji. Majka Matea moli za pomoć i preko FB-a. Njezinu poruku prenosimo u cijelosti:

Ovog jutra je stigao još jedan udarac na već teškom i grčevitom putu za Kiarin život, ali ovog puta udarac koji boli najjače i najviše do sad. Ovaj udarac Kiari možda zaista oduzima šansu da živi!!!

Ovim putem vam se obraćam kao očajni roditelj i majka teško bolesne djevojčice, koja uz to šta se grčevito borim za djetetov život moram i baviti sa nažalost problemima Sberbank d.d Hrvatska i geopolitičkom situacijom. Svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donacija za Kiarino liječenje se nalaze na računima Sberbank d.d i do kojih sad zbog geopolitičke situacije ne možemo doći te istim novcima zajedno s bankom prijeti propadanje, ti novci možda nekome u vladi ili u HNB-u ne znače ništa ali ti novci nama znače SVE, ti novci znače Kiari ŽIVOT, apeliram na vladu i HNB da podrže Kiaru, da nam omoguće da do sredstava dođemo, da mom djetetu ne oduzmu šansu za život. Da moje živo dijete ne pokopaju!

Molimo HNB za iznimku da se moratorij s naših računa povuče kako bi sredstva povukli iz Sberbank d.d, da Kiari i njenom životu damo šansu.

Ti novci su neophodni za Kiarino liječenje, a ne samo liječenje nego su neophodni za njen život, nemojte pokopati moje dijete, jer ako nam onemogućite prijenos sredstava ste Kiaru ubili, jer bez istih sredstava Kiara u četvrtom mjesecu nemože nazad u San Francisco i nastaviti svoje liječenje a bez nastavka liječenja je Kiara ne sretno i bezbrižno dijete nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život!

Viceguverner Hrvatske narodne banke (HNB) Roman Šubić upitan je i na konferenciji za medije pa rekao kako je to situacija koja se odnosi na samo 48 sati u kojima, govori, možemo svi zajedno biti strpljivi i ne možemo raditi iznimku jer je to teško i tehnički i informatički postići.