Projekt ‘Zaželi i pokreni se’ koji se provodi na području Ozlja te općina Kamanje, Žakanje i Ribnik završava 7. ožujka. Koliko je projekt značio mještanima ovih područja istaknuto je na završnoj konferenciji.

Ovaj je projekt kroz 14 mjeseci provelo Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj s partnerima – Centrom za socijalnu skrb, Zavodom za zapošljavanje, Gradom Ozljem te općinama Kamanje, Žakanje i Ribnik. Za 92 korisnika brinulo je 11 žena. Kroz projekt su žene obrazovane za gerontodomaćice i uzgajivače voća, povrća i cvijeća što im daje mogućnost da same pokrenu svoja obiteljska gospodarstva, rečeno je na konferenciji. Svoja iskustva s nama su podijelile zaposlenice na projektu Jasmina Mrzljak i Marina Guštin koje su kazale kako su na različite načine pomagale svojim korisnicima, od kuhanja, pospremanja do nabavke namirnica, lijekova i ono najvažnije- razgovarale su s njima. Naime, mnogi korisnici žive sami i uvijek se razvesele kada im netko dođe u posjetu. Zaposlenice su kazale kako su ostale u dobrim odnosima sa svojim korisnicima i nerijetko se čuju telefonom. Svi se nadaju da će se projekt nastaviti.

Dolasci vrijednih žena mnogim korisnicima život znači kazala je gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, a Ivana Mehle iz Zavoda za zapošljavanje pohvalila je vrijedne žene te izrazila jednaku želju da se projekt nastavi.

Natječaj za nastavak ovakvog projekta mogao bi biti otvoren u drugoj polovici ove godine, a do tada će korisnicima koji su u najvećoj potrebi pomagati vrijedni volonteri, ili će im pomagati kroz druge slične projekte, kazali su u Crvenom križu Ozalj.