Dani draganića

Hostel Karlovac uspješno odgovorio na zahtjevnu pandemijsku godinu, ulaganja su u tijeku, rezervacije za nadolazeću sezonu zadovoljavajuće

Brzim i strateškim usmjeravanjem u Hostelu Karlovac u Selcu uspješno su odgovoriti na zahtjevnu pandemijsku godinu. Prihodovali su tri milijuna 820 tisuća kuna, rashodovali tri milijuna 779 tisuća, a nakon oporezivanja ove godine očekuju dobit od 40.922 kune.

-U prošloj godini ostvarili smo 19.446 noćenja, 4.081 dolazak gostiju iz 21 zemlje svijeta što je četiri puta više od one pandemijske godine, istaknuo je direktor Dario Smojver te dodao kako je to na tragu 2019. godine koje se svi rado sjećaju.

U Selcu su se posebno razveselili mladim grupama, vrtićima, školi u prirodi, sportskim klubova te činjenici da je u prošloj godini čak 51 posto gostiju došao iz Karlovca i Karlovačke županije. Ukupno je tako iz Karlovca došlo 1.673 posjetitelja te 428 iz županije.

Nisu na proračunu Grada Karlovca i sve ono što zarade ulažu u obnovu i podizanje kvalitete. Tako je u zadnje četiri godine uloženo 3,6 milijuna kuna.

-Trenutno se kompletno uređuje prvi kat, dosta očekujemo od glamping kućica, izborili smo se za dobivanje kanalizacije i time smo napravili prve preduvjete za daljnje projekte poput dvorane i bazena za što je Grad Crikvenica iskazao interes da bi zajednički išli u to ulaganje. 

Iako sve poskupljuje, cijene smještaja neće mijenjati, već će one ostati onakve kakve su definirane u listopadu prošle godine.

-Zadovoljni smo rezervacijama za sezonu pred nama. U veljači smo ostvarili 216 noćenja. Svi sportski klubovi potvrdili su dolazak, i trenutno se nalazimo na 17 tisuća noćenja. Puno se stvari u turizmu promijenilo – odnos ljudi prema prostoru, navike, traži se siguran i velik prostor, autentičnost lokacije i događanja. U financijskom smislu očekujemo uspješnu godinu, kontrolirani rast prihoda od 10 do 15 posto.

Da je Hostel Karlovac biser u vlasništvu građana, potvrdio je gradonačelnik Damir Mandić.

-Naša osnovna nakana je ulagati u razvoj Hostela gdje Grad ima poseban interes. U razvojnom smislu, od strane proračuna čuvali smo stabilnost tvrtke u pandemijskim godinama i prebrodili smo to. Poseban interes su vrtići, škole i umirovljeni. Sufinancirali smo jedan dio tih programa s čime nastavljamo. Grad u potpunosti pokriva troškove boravka djece u školi u prirodi koja su socijalno ugrožena, a sufinancirat smo i boravak umirovljenika, kazao je Mandić.