Dani draganića

Idemo dalje za Kiaru – obitelj Goršić može do novca u Sberbanci za nastavak liječenja djevojčice

Problem s novcem koji je ostao „zaključan“ u Sberbanci za liječenje malene Kiare Goršić, a koji su donirali brojni ljudi dobrog srca, je riješen.

Kiarin otac Valentino Goršić objavio je na svom Facebook-u kako su ga kontaktirali iz Sberbanke i dali mu dobre vijesti.

Dragi svi prošli smo još jednu oluju koja je bila žestoka, hvala vam svima što ste ponovno stali na stranu Kiare, ohrabrivali ste nas i bili pozitivni govoreći da ćemo ponovno skupiti potrebne novce!! Nasreću sve je dobro završilo, zahvaljujem novoj upravi banke koja me je osobno kontaktirala donoseći sretne vijesti. Hvala i idemo dalje za našu Kiaru, objavio je Valentino.

Podsjetimo, nakon ruske invazije na Ukrajinu, EU i SAD nametnule su žestoke sankcije Rusiji koje su imali značajan utjecaj na poslovanje Sberbanke. Nakon što je Europska središnja banka objavila da Sberbank propada ili će vjerojatno propasti, HNB je Sberbanci uveo dvotjedni moratorij što znači da će građani i poduzeća moći dnevno raspolagati iznosima do 7 280 kuna. Novi vlasnik Sberbank u Hrvatskoj je Hrvatska poštanska banka.