KABA

Karlovac na Jamadolu dobiva najmodernije strelište u Hrvatskoj

Dosad je u obnovu strelišta uloženo gotovo milijun kuna, a nastavak radova očekuje se temeljem sredstava MInistarstva športa

Civilno strelište Jamadol ide u sanaciju. Više o budućim ulaganjima u ovaj objekt rekao je gradonačelnik Damir Mandić. Gradonačelnik Mandić predstavio je dosadašnja ulaganja u strelišta Jamadol, ali i planove za nove projekte.

-Dosad je do 2021. godine  odvojeno za obavljene radove 930.000 kuna. Mi smo u koordinaciji sa streljačkim savezom i na temelju tih razgovora projektirali sve što je potrebno obaviti unatar ove obnove. Mislim kako je važno sve radove koordinirati s krajnjim korisnicima strelišta. Cijeli projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva sporta. Vrijedan je 1,6 milijuna kuna, a zbog njegove kvalitete uvjeren sam da će proći. U okviru toga bit će nabavljena i oprema za pucaone i nakon toga, uvjeren sam, kako će Karlovac dobiti jedno od najboljih strelišta u Hrvatskoj – rekao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Zasad strelište na Jamdolu koriste uglavnom članovi karlovačke športske zajednice kroz klubove Policajac, Karlovac, Kupa, Bastion, ali i drugi. To na ovo strelište donosi to više od 100 strijelaca tjedno.

-Preuzeli smo upravljanje strelištem 2018. godine i otad smo kontinuirano započeli s ulaganjem u ovaj objekt. Na početku to je bilo ulaganje u video nadzor, a nakon toga u zamjenu podova i stolarije. Prema strategiji grada Karlovca krenuli smo u projekt temeljitog uređenja što će na kraju našim sportašima omogućiti postizanje puno boljeih rezultata – rekao je Ivan Uđbinac, direktor tvrtke Mladost.

Gradonačelnik Mandić osvrnuo se i na pritužbe  stanara okolnih stambenih zgrada vezanih uz buku sa strelišta. Rekao je kako ovaj projekt, poput sljemenske žičare, neće zaustaviti prosvjedi stanara, jer za to nema osnove.