KABA

Mladi i perspektivni jaskanski sportaši u prošloj su godini ostvarili velike uspjehe

Mladi i perspektivni jaskanski sportaši u prošloj su godini ostvarili velike uspjehe, usprkos mnogim ograničenjima s kojima su se nosili, kad je riječ o natjecanjima i samim treninzima.

 -Vi ste najveći ponos jaskanske sportske zajednice i sretni smo što vas možemo podržavati na vašem putu. U tome nam je velika podrška i Grad koji je ove godine za sport osigurao više od dva milijuna kuna. Od srca vam hvala na svemu što radite i što nas činite ponosnima. Čestitam na vašim rezultatima, naglasio je Šlat.

Stoga im osim na rezultatima treba čestitati i na trudu, radu i volji koja im je pomogla da dokažu da su sportski snovi ostvarivi uz predanost i požrtvovnost. Upravo to su učinili zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić i predsjednik jaskanske Sportske zajednice Domagoj Šlat na prijemu za one najzaslužnije.

Najzaslužniji sportaš Grada Jastrebarskog za prošlu godinu je Lovro Žamarija, višestruki prvak Hrvatske i nositelj brojnih medalja koji je prošle godine osvojio 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji.

Među ekipama istaknule su se Svetojanske mažoretkinje, prošlogodišnje prvakinje Hrvatske te Motocross klub Jaska, čija je Trial ekipa također osvojila naslov prvaka Hrvatske te su dobitnici HMS Zlatne plakete za 2019., 2020. i 2021. godinu.

Priznanja su dodijeljena i perspektivnim mladim sportašicama koje su u prošloj godini ostvarile brojne uspjehe na nacionalnim terenima, ali i šire. To su Helena Bašić (Karate klub Jastreb), Viktorija Oslaković (Stolnoteniski klub Jaska), Nika Markulin (Judo klub Jaska), Dora Delić (Orijentacijski klub Jelen), Sara Delić (Orijentacijski klub Jelen), Dora Matić (Kickboxing klub Jastreb) i Paola Matić (Kickboxing klub Jastreb). Mladi sportaši koji su bili najuspješniji su Šimun Hodak (Karate klub Jastreb) i Marko Mavračić (Kickboxing klub Jastreb).

Priznanje za iznimna sportska postignuća dodijeljeno je Marinku Smolčiću koji je prošle godine s rukometnom reprezentacijom gluhih osvojio europsku zlatnu medalju kao vratar, ujedno i u ulozi fizioterapeuta reprezentacije s kojom je već osvojio brojna svjetska i europska odličja.

-Upravo vi, mladi, perspektivni sportaši, okosnica ste jaskanske sportske priče. Smatram kako je ona iznimno uspješna jer u vama vidim zdrave, poletne, zadovoljne mlade ljude koji su se posvetili sportu, a to je upravo ono u što kao Grad želimo ulagati. Rezultati nas sve pokreću, ali sport donosi pregršt prednosti koje će obogatiti vaš život. Naravno, naš je zadatak osigurati vam i dobru infrastrukturu i uvjete i zajedno sa Sportskom zajednicom biti vam podrška na sportskom putu. Želimo biti grad u kojem je sport dostupan svima! Od srca čestitam, naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Sportaši su nagrađeni prigodnim poklon bonovima sportske trgovine Decathlon u iznosima od 500 i 1.000 kuna.