Dani draganića

Dvoje preminulih od koronavirusa, 81 novi slučaj zaraze

Dvije su osobe preminule od posljedica koronavirusa u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji. U ogulinskoj bolnici je s koronavirusom preminuo 82-godišnji muškarac, a u karlovačkoj bolnici 75-godišnja žena. Imamo 81 novi slučaj zaraze.

Tijekom jučerašnjeg dana putem PCR metode zabilježen je 61 novi slučaj
zaraze koronavirusom. S područja grada Karlovca su 43 osobe, Ogulina tri, Duge Rese četiri, Ozlja dvije, Slunja jedna, općine Barilović dvije, Bosiljeva jedna, Draganića tri, Rakovice dvije.

Od 79 soba testiranih putem brzog antigenskog testiranja zabilježeno je 20 novih slučajeva koronavirusa (DZ Karlovac 4+, DZ Duga Resa 8+, DZ Ogulin 1+,DZ Ozalj 6+, DZ Slunj 1+, DZ Vojnić 0+).

Na bolničkom liječenju na COVID odjelu karlovačke Opće bolnice nalaze se 23 osobe, na COVID odjelu ogulinske bolnice tri, a na COVID odjelu SB za produženo liječenje Duga Resa četiri osobe.  U posljednja 24 sata novoprimljene su četiri COVID pozitivne osobe, a otpušteno ješest. Na respiratoru se nalazi jedan COVID pacijent.

Prema izvješću PU Karlovačke 227 osoba je u samoizolaciji te nije zabilježen ni jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od COVID-a oboljelo  33 673 osoba, u bolnicma je preminulo 755, a izvan bolničkog sustava 48. S bolničkog su liječenja otpuštene 1933 osobe.