KABA

Ema Hodak osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima na 2000 m

Ema Hodak osvojila je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u kategoriji kadetkinja

U dvorani Centra Zamet na Rijeci održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na 2000 metara, odnosno Croatia Indoor 2022. U Rijeku na natjecanje stiglo je više od 300 natjecatelja. Popuštanje epidemioloških mjera došlo je u pravi trenutak za veslače, prošle godine zbog koronavirusa bilo je dopušteno samo oko 80 natjecatelja, priopćili su iz VK Korana.

Ema Hodak osvojila je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u kategoriji kadetkinja. U kategoriji kadeta Šime Ravnjak zauzeo je 3. mjesto osvojivši brončanu medalju. Kod lakih seniora B Igor Šušnjar zauzeo je 3. mjesto zaradivši tako brončanu medalju. U kategoriji juniora A Luka Hajdin je osvojio srebrnu medalju zauzevši 2. mjesto u svojoj kategoriji.

Riječ je o jednom od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije (FISA). Organizator je VK Jadran Rijeka u suradnji s HVS-om.

Veslački klub Korana nastupio je sa sedam natjecatelja: Igor Šušnjar, Šime Ravnjak, Ema Hodak, Jan Latković, Noa Ružić, Luka Hajdin i Mauro Bauer, a njih četvoro osvojilo je medalje čime je VK Korana jedan od najuspješnijih klubova na tom natjecanju, stoji u priopćenju VK Korana.