Dani draganića

Izložba TRENDING #HGSSS70 dolazi u Aquatiku: Gorski spašavatelji predstavit će svoje najpopularnije objave na društvenim mrežama

Prije pet godina HGSS je proglašen komunikatorom godine. Tada, ali i sada osvajaju pratitelje svojom komunikacijom na društvenim mrežama. Zabavni, ponekad sarkastični, ali uvijek plemeniti i edukativni. HGSS-ovici će svoje najbolje objave predstaviti na izložbi u Aquatici “TRENDING #HGSS70”.

-Na izložbi su tvitovi koji su nastali u protekle tri, četiri godine. Neki čak i prije nagrade za Komunikatora godine 2017. Ima humorističnih po kojima smo možda najpoznatiji, ima dramatičnih, ima edukativnih. Svi oni koji su javnosti bili zanimljivi ili smo mi izabrali kao naše najdraže, kazao je Jadran Kapović, pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a.

Kroz tvitove moguće je vidjeti drugu stranu gorskih spašavatelja, onu koju zbog prirode posla ne mogu uvijek pokazivati.

-U svome poslu kao volonteri moramo biti jako precizni. Privilegirani smo biti na poziciji gdje stvarno naše odluke mogu odlučivati o tome hoće li neko preživjeti ili ne. Tu smo vrlo precizni, delikatni i vrlo ozbiljni, a onda imamo ovu drugu stranu gdje se možda rješavamo nekakvih frustracija, rekao je Kapović.

Izložbu organizira HGSS stanica Karlovac povodom obilježavanja 40. godišnjice osnutka stanice koja zbog epidemije nije obilježena 2020. godine. Prikazivat će se i film o karlovačkoj stanici, a planiraju i središnji događaj 19. ožujka na trgu Aquatike.

-Članovi HGSS stanice Karlovac predstavit će sebe, opremu i sve vještine. Bit će dostupni za sva pitanja našim građanima, rekao je Matija Kranjčević, pročelnik HGSS stanice Karlovac.

Ako želite saznati više o GSS i njihovom načinu komunikacije možete pogledati izložbu u Aquatici koja se otvara na Dan žena, 8. ožujka. Ostaje otvorena  sve do 8. travnja.