Dani draganića

U Ozlju započeo mjesec Slave Raškaj: Besplatne promo ture privukle posjetitelje

Obilazak mjestima koja su nadahnjivala Slavu Raškaj

Na trosatnu turu po Ozlju kreće se iz Etno parka Ozalj prema mjestima gdje je Slava Raškaj slikala i stvarala svoja originalna djela. Posjetitelji ove nedjelje imaju priliku pogledati devet pozicija s kojih je Slava Raškaj slikala, a njeni motivi su svakako bili Stari grad Ozalj i stari mlin gdje se danas nalazi Munjara, penjat će se i na vidikovac do OŠ Slave Raškaj i ići će do Crkve sv. Vida gdje je grob ove poznate slikarice.

– Danas imamo grupu planinara iz Čazme, organizirali su se da dođu na ovu rutu, a dolaze nam i individualci iz Rijeke, Zagreba i cijele središnje Hrvatske, kazao je kustos i ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj Stjepan Bezjak koji je sada u ulozi vodiča.

Sljedeća besplatna promotivna tura je u subotu 12. ožujka i kreće iz Etno parka Ozalj u 10:30 sati. Inače, tijekom cijele godine moguće je odraditi rutu za grupu od 10 ili više osoba, a ruta može biti prema dogovoru, s više lokacija, a prema tome ovisi i trajanje od 3, 5 ili 7 sati. Sukladno tome dogovara se i cijena.