Inline hokej klub Karlovac nastavlja sa školom rolanja za djecu i odrasle

Rolanje je aktivnost kojom se razvija cjelovita motorika i muskulatura djece. Kao i svaka fizička aktivnost, ako se ispravno ne izvodi može imati negativne učinke. S druge strane, roleri su aktivni sudionici u prometu. Ova dva razloga dovoljna su za pohađanje škole rolanja koja je počela u Inline hokej dvorani na Luščiću.

-Polaznici uče ispravno izvoditi pokrete i jednostavne elemente rolanja, kočiti, a ono što je najvažnije nauče ispravno pasti. Svaka aktivnost obuhvaća rizik od lakih ili težih tjelesnih ozljeda. Upravo kako bi se izbjegle teške tjelesne ozljede presudno je naučiti ispravno pasti, jer padovi su neizbježni. Karlovačke roleri koriste dostupnu prometnu infrastrukturu koja puno puta nije prilagođena rolama. Posebnu pozornost treba obratiti na pijesak, vlažnu ili mokru površinu, masnu površinu koja nije prijatelj kotačima rola. Uz koristi naučenog ispravnog rolanja, za djecu je važno istaknuti socijalni i pedagoški element koji dobivaju kroz školu rolanja, izvijestili su iz Kluba.

Od opreme za školu rolanja potrebno je imati kacigu, role i štitnike za koljena, dlanove i laktove, sve ostalo je druženje, smijeh, ponekad i pjesma i ples.

Treninzi škole održavat će se svaki utorak i četvrtak od 18h do 19 sati sve do polovice svibnja. Prijaviti se možete na ihkkarlovac@gmail.com ili dolaskom na trening.