Nagrada za dvoranski ples učenicama koje u školi nemaju dvoranu

Učenice karlovačkog MIOŠ-a osvojile treće mjestu na Državnom natjecanju osnovih i srednjih škola u dvoranskom plesu

Učenice karlovačke Mješovito industrijsko obrtničke škole proteklog su vikenda osvojile treće mjesto na Državnom prvenstvu osnovnih i srednjih škola u plesu u kategoriji dvoranskih plesova. No taj uspjeh je znatno važniji kad se zna da ova škola uopće nema dvoranu u kojoj bi se dvoranski plesovi mogli uvježbavati. Svoj pogled na ovaj rezultat predstavio je profesor na MIOŠ-u Marko Samardžija.

-Ne samo da u školi nemamo dvoranu, nego je i značajno, da ono što nas je na neki način izdiglo među konkurentima, je da većina plesačica kad smo krenuli u ovaj projekt nije imala nikakvog plesnog iskustva. Mi smo zapravo krenuli od nule i u posljednjih mjesec i pol uspjeli doći do nivoa da osvojimo medalju na državnom natjecanju – rekao je Marko Samardžija, profesor TZK na MIOŠ-u

Usprkos poteškoćama plesačice MIOŠ-a najavljuju još bolje rezultate. Potvrđuje to i mentorica Nikolina Pahanić Lugar.

-Došla sam na poiziv MIOŠ-a i njiihovog profesora kako bih učenicima približila salsu. Kad smo to birali razlog nije bio zato što smo birali najlakše, nego zato što smo salsu mogli u najkraćem roku pripremiti najatraktivnije. I to smo uspjeli, jer vjerujte u plesnom kontekstu mjesec i pol je iznimno kratko vrijeme. No osim rezultata koji nije bio prioritet, iako smo ga na kraju i ostvarili, željela sam tim mladim djevojkama usaditi i ljubav za ples – rekla je mentorica Nikolina Pahanić Lugar.

Na kraju najzadovoljnije rezultatima su one kojima je cijeli proces i podređen, mlade plesačice MIOŠ-a.

-Oduvijek sam željela plesati, no kako sam iz malog mjesta nešto tako mi nije bilo dostupno. Kad me profesor zvao i rekao kako treba još jednu plesačicu, naravo da je to bio poziv kojeg nisam mogla odbiti – rekla je polaznica trećeg razreda Melani Janeš.

Na kraju plesačice i njihovi voditelji zahvali su na pomoći ravnateljima škola Danielu Perisu i Snježani Erdeljac, te voditeljima River dance-a i Fitness off-a, a pozvali su da im se priključe nove plesačice i plesači.