Dani draganića

Gimnazijalkama srebro na državnom natjecanju u plesu

Gimnazijalke su same osmislile koreografiju, a za iduću godinu najavile su bitku i za zlato u natjecanju hrvatskih plesačica

Na državnom natjecanju osnovnih i srednjih škola Karlovačku županiju su predstavljale četiri škole. To su Mješovito industrijsko obrtnička škola, karlovačka Gimnazija i škole u Josipdolu i na Dubovcu. Da je ples iznimno uspješan na ovim prostorima dokazuje kako su sve četiri škole u svojim kategorijama ušle među tri najbolje u Hrvatskoj.

-One su prve plesačice iz naše škole i definitivno su ovim nastupom ušle u povijet. One su najzaslužnije i za koreografiju i njima smo prepustili da se tim segmentom bave, ali i da odaberu ples s kojim će se predstaviti. Vježbale su najmanje tri puta tjedno i rezultati su vidljivi – rekla je mentorica Lola Borovček.

Plesačice karlovačke Gimnazinje na državnom natjecanju osvojile su srebro. Sve iz gimnazijske ekipe bile su iznimno zadovoljne ne samo osvojenim priznanjem nego i atmosferom koja ih je pratila na državnom natjecanju, kao i druženjem s drugim ekipama iz Karlovačke županije. Za iduću godinu gimnazijalke su najavile bitku za zlato na državnom natjecanju.