Dani draganića

Cijepljenje protiv korone građanima besplatno, ali Mladost Zavodu naplatila korištenje dvorane

Cijepljenje protiv koronavirusa građanima je bilo – a i dalje je – besplatno, ali Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije nije jer mora platiti korištenje prostorija za masovno cijepljenje.

Točnije, dijela Sportske dvorane na Rakovcu, u kojem je cijepljenje obavljano. Za njegovo korištenje za cijepljenje građana je gradska tvrtka Mladost izdala račun Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije na nešto manje od 80.000 kuna.

–  Mladost d.o.o. Karlovac za korištenje prostora u ŠSD Mladost, u svrhu cijepljenja građana protiv korona virusa, ispostavila je račune Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije temeljem zaključenih ugovora na ukupan iznos od 77.625,00 kn. Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije uplatio je 54.000 kn, dok je iznos od 23.625 kn u valuti plaćanja, odgovorili su nam na upit iz Mladosti.

U dvorani na Rakovcu cijepljenje se više ne obavlja. Od 1. ožujka oni koji žele cijepiti se mogu u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije subotom od 8 do 12, te u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije srijedom od 8 do 10, a petkom od 12 do 14 sati. Oba Zavoda su u Staroj bolnici na Dubovcu.