Dani draganića

Crveni križ Karlovac poziva na donacije: Izbjeglicama nedostaju pelene i Nan hrana

Dvadesetak izbjeglica iz Ukrajine smješteno je po stanovima u Karlovcu, dok je u hotelu Grabovac smješteno njih 50-ak. Svima su potrebne kako pojedine namirnice tako i higijenske potrepštine, kazala je Sanda Lovrić Rupčić iz Crvenog križa Karlovac.

U Crvenom križu Karlovac prikupljaju hranu koja može stajati, čiji je rok trajanja što duži i da su namirnice tvornički zapakirane: brašno, šećer, ulje, sol, juhe u vrećici, konzerve i slično. Od higijenskih namirnica šamponi za kosu, gelovi za tuširanje, paste za zube i četkice, za bebe pelene broj 5 i 6, Nan hrana 2 i 3, te higijenski ulošci za žene.

– To je ono što trenutno nedostaje, no bit će potrebe i za kolicima, hodalicama, igračkama za djecu, kazala je Lovrić Rupčić.

Namirnice se mogu donijeti svaki dan u vremenu od 8 do 16 sati u prostor Crvenog križa, na adresi Smičiklasova 25.

Osim što brinu za osnovne potrebe izbjeglica, tim za psihosocijalnu podršku Crvenog križa aktivno radi na njihovom uključivanju u zajednicu. Organiziraju radionice u prostoru Crvenog križa, a surađuju i s brojnim udrugama- što sportskim, što kreativnim kroz besplatno sudjelovanje izbjeglica kako bi se što lakše uklopili u društvo i naučili Hrvatski jezik.