Dani draganića

Erasmus + u Ogulin doveo učenike iz Bugarske, Mađarske, Portugala, Španjolske i Litve

Uz upoznavanje Ogulina i tamošnje kulture, gastronomije i drugih znamenitosti, gosti će posjetiti i Plitvička Jezera i Zadar

Ogulinska gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana domaćin je sudionicima Erasmus+ projekta Social cohesion – give a hand to become a friend. U grad podno Kleka došli su tako učenici i profesori iz Bugarske, Mađarske, Portugala, Španjolske i LitveDobrodošlicu svim sudionicima projekta poželio je ravnatelj Hrvoje Magdić. Izdvojio je i neke od sadržaja koji su tijekom idućih sedam dana pripremljeni u Ogulinu i Hrvatskoj.

-U gradu je pripremljeno niz sadržaja za naše goste. Upoznati će različite KUD-ove, sudjelovati će u sportskim aktivnostima, posjetiti Zavičajni muzej i Ivaninu kuću bajki. Planirani su izleti na Klek, Nacionalni park Plitvička jezera  i u Zadar kako bi predstavili ne samo Ogulin, već cijelu Hrvatsku – rekao je ravnatelj Magdić.

Zadovoljni što imaju priliku sudjelovati u projektu su i učenici i njihovi mentori. Mentor na projektu Branko Rumenović zahvalio se mnogima koji su se priključili, poput KUD-ova, sportskih udruga, sve do HGSS-a i Frankopanske garde.

-Za mene je ovaj projekt definitivno bio jedno jako, jako lijepo iskustvo. Upoznao sam puno prijatelja, probao neka tradicionalna jela pa će sve biti uspomena koje ću se sjećati cijeli život – rekao je Viktor Mrvoš, učenik i sudionik projekta.

Na otvorenju susreta sudjelovao je i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je svima poželio dobrodošlicu.