Dani draganića

TZ Četiri rijeke dobrano popunila kalendar događanja: Već idući tjedan Quatro River Relly pa testiranje za WRC, Uskrs u Amfiteatru, nova biciklijada…

Proljeće na Četiri rijeke, program što ga je Turistička zajednica tog područja pripremila do kraja lipnja, počinje idući tjedan, a do kraja lipnja donijet će niz pravih poslastica.

Prvi Quatro River Relly stiže i na to područje od 25. do 27. ožujka, a direktor Turističke zajednice Ivan Puškarić podsjetio je da će njihovim područjem prolaziti i WRC, što će biti održan od 21. do 24. travnja, ali i najavio da će neki sudionici ove svjetske utrke tamo stići i prije – na testiranje WRC-a. Značit će to da će najbolji svjetski vozači i serviseri baš ovdje pojačati broj noćenja i dolazaka.
– Prvi tjedan u travnju sve tri posade Toyota, Hyundai i M-Sport dolaze na testiranje WRC terena, vozit će od Jarčeg Polja pa prema Bosiljevu, najavio je Puškarić.

Nakon manifestacije za velike, slijedi ona za male. Uskrs u Amfiteatru počinje 14. travnja od 16 sati i donosi pregršt zabave.
– Pripremamo kreativne radionice za djecu, potragu za pisanicama, bit će utrka s jajima na žlicama, žongleri, foto kutak… sigurno djeca neće biti razočarana, kazao je.

Za WRC Croatia Rally rezerviran je termin od 21. do 24. travnja, dok 30. travnja slijedi prva biciklijada “Frankopanskom termalnom rutom”

KARLOVACKO

– Naime, kreće se od Starog grada Novigrada na Dobri, kao prvog frankopanskog posjeda, staza vodi kroz Jarče Polje, preko Vodene Drage do Bosiljeva, drugog frankopanskog posjeda. Zatim se vozi prema Lešću, termalnim izvorima. Pauza od sat vremena i okrjepa, te frankopanske priče i pivo očekuju bicikliste na Starom gradu Bosiljevu, najavio je Puškarić i dodao da je dužina rute oko 30 kilometara, ali nikome ti kilometri neće biti problem jer će biti osiguran prijevoz autobusima do Novigrada.

Već 1. svibnja pripremaju sasvim drugačija događanja: Prvi svibanj u Amfiteatru donosi, naravno, prvosvibanjski grah, te Grad napuhanaca za najmlađe, dok je lipanj, tradicionalno, rezerviran za Grin Fest.

Ova manifestacija mogla bi biti i bogatija no inače jer su je za sufinanciranje prijavili na natječaj HTZ-a, a kandidirali su i postavljanje turističke signalizacije, uređenje 15 svlačionica na kupalištima, te program aktivnosti na rijekama, ovaj potonji zajedno sa susjednim turističkim zajednicama.

– Idući tjedan bit će prestavljena nova turistička karta našeg područja, tiskana u 10.000 primjeraka. U njoj su kulturne znamenitosti, te sve mogućnosti aktivnog odmora, uz kontakt informacije, kazao je Puškarić i najavio da će se brošura, u suradnji s ugostiteljima i iznajmljivačia na području Četiri rijeke – Duge Rese, Bosiljeva, Generalskog Stola, Barilovića i Netretića –  dijeliti turistima.