Dani draganića

APN od danas počinje zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama od danas počinje zaprimati zahtjeve u sedmom po redu natječaju za subvencioniranje stambenih kredita.
Podsjetimo, 9. ožujka je objavljen oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita, od kada građani mogu bankama podnositi svoje zahtjeve za kredite, dok će od danas, banke u ime svojih klijenata početi s predajom zahtjeva za subvencije APN-u. Oglas će trajati sve do utroška osiguranih sredstava, odnosno do objave oglasa o prestanku, a kako je već objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, za ovu godinu za tu mjeru se planira utrošiti 50 milijuna kuna.

Dosad odobreno više od 22 tisuće subvencija

Prema dostupnim podacima, od početka provedbe ove mjere 2017. godine pa zaključno s posljednjim pozivom u ožujku 2021. godine, odobreno je 22.169 zahtjeva za subvencioniranjem stambenih kredita.

Također, APN svakodnevno zaprima nove zahtjeve za dodatnim subvencioniranjem radi rođenja djeteta, zbog čega se ova mjera ujedno smatra važnom u segmentu poticanja demografske obnove. Tako je od 2017. godine do danas u obiteljima koje koriste subvencije rođeno oko pet tisuća djece.

Subvencioniranje stambenih kredita u planu je i za iduću godinu.