Dani draganića

Povodom Dana darovitih učenika i Dana poezije Županija upriličila prijem za mlade darovite glazbenike

Na današnji dan, 21.ožujka obilježava se Međunarodni  dan darovitih učenika, ali i Međunarodni dan poezije. Tim povodom upriličen je prijam za darovite učenike Karlovačke županije iz spomenutih područja.

U prostoru koncertne dvorane Glazbene škole Karlovac, županica Martina Furdek-Hajdin i zamjenica Vesna Hajsan Dolinar pozdravile su nagrađene učenike Glazbene škole Karlovac i OŠ Draganići i to redom: učenika 1.razreda umjetničke gimnazije Stjepana Magdića (harmonika), učenika 4.razreda Glazbene osnovne škole Filipa Štedula (udaraljke), učenika  6.razreda Glazbene osnovne škole Mateja Kosića (udaraljke), učenika 1.razreda umjetničke Gimnazije Tina Malinara (udaraljke), učenika 6.razreda Glazbene osnovne škole Brunu Bilića (saksofon) te učenicu 4.razreda Glazbene osnovne škole Korinu Pintarić (oboa).

-Čestitam Vam svima na uspjesima koje ste ostvarili i želim  da nastavite ulagati u sebe i raditi ono što volite. Na današnjem prijamu sudjelujete vi koji ste daroviti u umjetnosti, a mogu reći da se Karlovačka županija može ponositi brojnim darovitim učenicima, kako u osnovnim tako i u srednjim školama u različitim područjima,  a za njih  Županija odrađuje brojne aktivnosti, mjere i programe. Budite ponosni na svoj talent, dar koji oplemenjuje i nemojte odustati i ako naiđete na prepreke. Vašu umjetnost vam nitko ne može oduzeti, poručila je županica Martina Furdek-Hajdin.

Karlovačka županija koordinira čitav niz aktivnosti za darovite učenike, osigurava stipendije po osnovi darovitosti, provodi program KA RADDAR (usmjeravanje mladih prema STEM području), sudjeluje u organizaciji umjetničkih natjecanja, glazbenih, sportskih i brojnih drugih. Također, novčano nagrađuje državne prvake te organizira svečani prijem učenika i mentora koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, čime nastoji dodatno motivirati darovite učenike na daljnji rad.