“Obilaznica koja život znači” strpljiva, razumije kašnjenje, no: Za sad ne, ali i prosvjedi su opcija

Svjesni smo situacije, razumijemo probleme oko nabave građevinskog materijala i da obilaznica ne može biti gotova prije kraja godine, ali tražimo da bude prioritet. Za sada prosvjedi ne idu, no nama je to uvijek opcija.

Kazala nam je to Nataša Lemić iz Građanske inicijative Obilaznica koja život znači, čiji su predstavnici bili na sastanku s predstavnicima Hrvatskih cesta i Grada Karlovca. Sastanak je, na zahtjev Inicijative, organizirao Grad, nakon što je Karlovčane, Turanjčane pogotovo, neugodno iznenadila najava o produženju roka za izgradnju obilaznice sa srpnja na kraj godine.

– Pojasnili su nam na sastanku sve u detalje. Što se tiče imovinsko-pravnih odnosa, pojavili su se naknadno neki problemi, ali to je sada riješeno. No, najveći problemi nastali su zbog građevinskog materijala; ne samo cijene, nego i što ga ne mogu nabaviti, nema ga na tržištu, a sad je tu i poskupljenje goriva, ispričala nam je Lemić.

A to su im, dodaje, razumljivi razlozi za produženje roka jer svi su svjesni trenutne situacije.

– Imamo razumijevanja za to, a zatražili smo da i nas razumiju i da ovaj projekt bude prioritet i da se ne stavlja u drugi plan. Mi smo tu da gledamo situaciju i „nadziremo“, napomenula je.

Dodala je da im je potvrđeno da obilaznica jest prioritet Hrvatskim cestama, kao i da se trude njenu gradnju realizirati kvalitetno i čim prije.

– Bitno nam je i da uredno komuniciramo; zbog svega ovoga je i došlo zbog određene nekomunikacije. Dogovorili smo opet sastanke, da svi budu upućeni. Tako smo dogovorili i sastanak u svibnju, na kojem ćemo saznati je li se išta promijenilo. Daj Bože da dođe do promjene što se tiče dobave materijala i da se brže napravi; samo ne kasnije, naglasila je Lemić.

U Inicijativi će stoga, uostalom kao i od početka gradnje obilaznice, pratiti cijelu situaciju i kako napreduju radovi. U prosvjedne šetnje, kakvima su gradnju Obilaznice koja život znači i izborili, neće, ali…

– Za sada, prosvjedi ne idu. Ali, nama je to uvijek otvorena opcija, zaključila je Lemić.