Dani draganića

Radno za PD Dubovac – opća i viša planinarska škola, radne akcije i pripreme za Hodanjem k zdravlju

Predavanjem o povijesti planinarstva u Hrvatskoj Alena Čaplara, glavnog tajnika Hrvatskog planinarskog saveza, nastavlja se 31. Opća planinarska škola u organizaciji PD-a Dubovac. Ove ju je godine upisalo 23-je polaznika koji će iduća tri mjeseca, osim predavanja i vježbi prve pomoći i penjanja, imati devet tematskih izleta.

VIŠA PLANINARSKA ŠKOLA

U tijeku je i prva Viša planinarska škola pod vodstvom Roberta Lemića. Polaznici škole, njih 12-ero, proveli su prošli vikend na Komni u Sloveniji. Učili su o tehnikama hodanja, penjanja i spuštanja u derezama, korištenju cepina, izradi sidrišta i bivka. Sljedeći izleti bit će im na Begunjščicu, Stol, Grossglockner, Triglav, Mangart, Marmolada…

RADNA AKCIJA

Oni iskusniji planinari protekli vikend iskoristili su za radnu akciju na Planinarskoj kući Zvonimira Plevnika na Kalvariji. Bili su na izvoru Kupe, a ovog vikenda idu na Mosor.

„HODANJEM K ZDRAVLJU“

U pripremi je organizacija 30. manifestacije Hodanjem k zdravlju koja će biti 9. travnja čime će ujedno biti obilježena 99. godišnjica PD-a Dubovac i 139 godina od početka organiziranog planinarstva u Karlovcu.