Započeo najukusniji tjedan – Tjedan restorana u Hrvatskoj

Gastro manifestacija za vrijeme koje uživamo u posebno osmišljenim jelovnicima po cijeni od 100, 125 i 150 kuna

Najukusniji tjedan u godini, Tjedan restorana održat će se u razdoblju od 25. ožujka do 4. travnja 2022. godine, a sudjelovati će restorani s područja cijele Hrvatske. Bit će to sada već 24. put otkako manifestacija postoji.

Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web stranici Tjedna restorana.

– Manifestacija Tjedan restorana već je 12. godinu za redom omiljena kod svih koji vole uživati u pravoj gastronomiji. To je prilika da posjetimo restorane koje tijekom godine nismo u mogućnosti posjetiti, ali i prilika da organiziramo ugodna druženja s obitelji i prijateljima uz izvrsnu hranu. Svake je godine sve popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta, poručuju organizatori.

Restorani sudionici koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100/125/150 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50% veća.

Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske.