KABA

Zbog Aglomeracije još će više stradati cesta u Donjem Mrzlom Polju, Boljar: Nisu svi pokloni dobronamjerni, morat ćemo ju sami obnavljat

U Gradskoj vijećnici Grada Duge Rese održana je 7. sjednica Gradskog vijeća. Koja je dinamika radova u sklopu aglomeracije zanimalo je veliki broj dugoreških gradskih vjećnika. Poseban interes vezan je uz buduće radove na cesti u Gornjem Mrzlom Polju, odnosno prometnom opterećenju kada dođe do radova.

-Tamo će takvi čepovi nastati da će se promet preusmjeravati logično i kroz Donje Mrzlo Polje. Ona cesta nije spremna za taj promet. Ta cesta nema 20 metara ravnog dijela već sada, ona je propala u svi svojim dijelovima, komentirao je HSS-ov vijećnik Dražen Palajsa.

Cesta u Gornjem Mrzlom Polju nakon aglomeracije će se asfaltirati, no što će biti s uništenom cestom u Donjem Mrzlom Polju zanimalo je  vijećnika. Gradonačelnik Boljar podsjetio je kako je Gradu poklonjena cesta u Donjem Mrzlom Polju.

-Nisu svi pokloni dobronamjerni. Grad je dobio tu cestu jer su tada znali što slijedi iza toga. Znalo se u kakvom je stanju ta cesta, ona je već sada derutna i nije bila održavana. Jasno da će s radovima u Gornjem Mrzlom Polju, odnosno radovima na glavnoj cesti Duga Resa- Karlovac, ta cesta biti poprilično prometno opterećena. Mi ćemo kao Grad to sigurno staviti u funkciju, nažalost, kako sada stvari stoje, o trošku poreznih obveznika Grada Duga Rese, rekao je gradonačelnik.

Direktor Komunalnog Željko Kučinić istaknuo je kako će radovi u sklopu Aglomeracije na dijelu Gornjeg Mrzlog Polja krenuti u 2023. godini, a prije toga će završiti radovi na alternativnim pravcima.

-Do tada bi trebali završit radovi kroz središte grada Duge Rese, završene prometnice. Bit će završeni i radovi kroz Belajske Poljice i do tog vremena bi treba biti završen i rotor, istaknuo je Kučinić te dodao kako bi svi radovi trebali završiti do kraja 2023. godini.