Dani draganića

Dobri turistički pokazatelji nakon rally utrke

Svi natjecatelji potvrđuju kako se ovakav ambijent i broj posjetitelja ne viđa na utrkama Prvenstva Hrvatske

Poljak Hubert Laskovski pobjednik je prvog Quattro River Rally-a. Drugo mjesto osvojio je Čeh Jan Černy dok su treće i četvrto mjesto zauzeli hrvatski predstavnici. Niko Pulić je tako trećeplasirani u ukupnom poretku, dok je iza njega Juraj Šebalj. Vrlo dobar nastup imao je i predstavnik Karlovačke županije, Željko Magličić koji je zauzeo 19. mjesto od 36 posada koje su završile utrku. Osim iznimnog sportskog događaja Quattro River Rally je donio i niz drugih pozitivnih učinaka za za cijelo gospodarstvo karlovačke regije. Potvrdila je to i županica  Martina Furdek Hajdin.

-Iza nas je Quattro River Rally i cijeli tjedan pun adrenalina, ali i gostiju i natjecatelja koji su sudjelovali u manifestaciji. Ono što je nama iznimno značajno kako su svi rekli da se žele vratiti na ovo natjecanje i iduće godine. Mi želimo da se ova utrka koja se zove po naše četiri rijeke, na koje smo iznimno ponosni, pretvori u tradiciju – rekla je Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije

Iako konkretne brojčane pokazatelje tek treba sumirati, prvi čovjek Turističke zajednica Karlovačke županije Željko Fanjak potvrđuje kako su svi dostupni pokazatelji iznimno pozitivni.

-Mi se dosad u turističkom smislu nismo susretali s auto moto sportom kao specifičnom nišom, ali smo spoznali da u tom dijelu imamo izniman potencijal na području cijele županije. To govore i vozači koji su pohvalili ambijent na naše četiri rijeke. Ono što želim istaknuti je da već danas krećemo s pripremama za organizaciju utrke iduće godine – rekao je Željko Fanjak, predsjednik Turističke zajednice Karlovačke županije.

Najbolji vozač na reliju iz Karlovačke županije je Željko Magličić.

-Jako sam zadovoljan s događanjem i ako je broj posjetitelja mjerilo s drugim događanjima, onda je ova utrka nešto što ne viđemo na Prvenstvu Hrvatske. Karlovac je dokazao kako je dobar domaćin, pa se nadam da će utrka stići na ovo područje i iduće godine – rekao je Željko Magličić.