U Karlovačkoj županiji dvojica preminulih od posljedica koronavirusa, novih 47 slučajeva zaraze

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata s koronavirusom preminula su dvojica muškaraca, dok je novih slučajeva zaraze 47.

PCR testiranjem potvrđena su 22 slučaja zaraze, a BAT-om 25.

– U karlovačkoj Općoj bolnici su sa koronavirusom preminule dvije osobe: 94-godišnji muškarac i 80-godišnji muškarac.
Na bolničkom liječenju na COVID odjelu karlovačke Opće bolnice nalazi se 25 osoba, na COVID odjelu ogulinske bolnice 7 osoba. U posljednja 24 sata novoprimljeno je 6 COVID pozitivnih osoba, a otpušteno je 10 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite..

U samoizolaciji, po podacima PU karlovačke , je 197 osoba i nije zabilježen ni jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije.

– U osnovnim školama Karlovačke županije imamo 68 COVID pozitivnih učenika te 17 COVID pozitivnih zaposlenika, dok u srednjim školama imamo 24 COVID pozitivnih učenika te 5 COVID pozitivnih zaposlenika. Nema razrednih odjela u samoizolaciji. U odnosu na ponedjeljak imamo 11 pozitivnih učenika manje u osnovnim školama, dok u srednjim školama imamo 1 COVID pozitivnog zaposlenika manje, naveo je Stožer.

Od početka pandemije u Karlovačkoj županiji je zaraženo 35. 079 osobe, preminule u bolnicama 774 i 49 COVID pozitivnih osoba izvan bolničkog sustava, a otpušteno s bolničkog liječenja 2.013.