U prostoru Kickboxing kluba Tigar na Luščiću ne nedostaje ekipe. Vesela i prijateljska, ali radna atmosfera, vjerojatno je privukla ove dječake da svoju prethodnu ljubav prema karateu, zamjene novom prema kickboxingu.

U Tigru su poznati po tome da rado pomažu onima koji su slabijeg imovinskog stanja pa nije bilo upitno jednaku podršku pružiti i malim Ukrajincima.

Prema riječima predsjednika Kickboxing kluba Tigar Karlovac Zorana Cicvare, komunikacija teče spontano, koriste se negleskim jezikom, a sport ruši sve barijere pa tako i one jezične. Sport i druženje u sklopu treninga je iznimno koristan način za prevladavanje svih emotivnih i socioloških izazova u kojima se djeca nalaze.

Trinaestogodišnji David je ovdje od listopada prošle godine, trenira kickboxing, bavi se šahom i programiranjem, stekao je već puno prijatelja, a u Hrvatskoj mu se sviđa jer je mirno i ima velik izbor što sve može raditi.

Braća trinaestogodišnji Timur i jedanaestogodišnji Kiril ovdje su tek dva tjedna i već im se sviđa. Kako kaže Timur:

Na treningu se napunim energijom i to mi ispuni dan.

 A o planovima za dalje kaže:

 -Ako rat završi, vratit ćemo se u Ukrajinu, ako rat potraje godinu dvije, ostajemo ovdje ili odemo u neki drugi grad u Hrvatsku.

 Dječacima se u Hrvatskoj sviđa, idu u školu, upoznaju nove prijatelje, a svi im od srca želimo da nastave svoj život u miru i imaju sretno djetinjstvo.