Dani draganića

Plenković o rekonstrukciji Vlade: Nema priše, smatram da je dobro napraviti promjene, ići u određena osvježenja

U Gradskom kazalištu “Zorin dom” održala se zajednička sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a. Razgovaralo se o razvoju Karlovca i Karlovačke županije, nacionalnim i europskim pitanjima. Plenković se osvrnuo na rast cijena energenata te istaknuo kako će se od prvoga travnja ublažiti udar rasta cijena struje i plina.

-Nastavit ćemo s naporima, koji će ovu situaciju u kontekstu strateških odluka EU da se napuštaju energenti koji dolaze iz Rusije, nastojati premostiti što povećanjem vlastite proizvodnje i drugim dobavnim pravcima, kazao je premijer.

Razgovaralo se i o nastavku gospodarskog rasta, osiguravanju turističke sezone, smanjenju nezaposlenosti i povećanju zaposlenosti, ulaganju u sve krajeve Hrvatske te o stranačkim aktivnostima.

Stota obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr.Franje Tuđmana obilježit će se 14. svibnja, a 11.lipnja u Lisinskom ćemo održati sabor HDZ-a, rekao je.

“Rekonstrukcija Vlade je nešto što ću ja napraviti, sve prepustite meni.”

Tema današnjih sastanaka bila je i rekonstukcija Vlade za koju je Plenković istaknuo kako ima potporu i od članova stranke i od koalicije.

-Danas sam dobio potporu da krenem u promišljanje o tome, dopustit ćete mi da uzmem vrijeme i analizu za korake koji će se poduzeti.

Što se konkretnih imena u rekonstrukciji tiče, Plenković o tome nije htio govoriti.

-Znam da ste htjeli sve, ali nećete dobiti ništa. Rekonstrukcija je nešto što ću ja napraviti, sve meni prepustite. Nema priše, smatram da je dobro napraviti promjene, ići u određena osvježenja, osnažiti Vladu i rješavati probleme s novim enztuzijazmom i energijom. U kojem opsegu i koliko sve ćete meni prepustiti, kazao je Plenković.

Prijetnje ministrici Tramišak

Na pitanje o odnosu njega i ministrice Tramišak istaknuo je da ga prije svega zanima sigurnost svih ministara te da bi volio da je odmah saznao za prijetnje od nje, a ne kasnije iz medija. Dodao je kako je njihov odnos jako dobar te da je ona smatrala da ga prijetnjama ne treba opterećivati.

-Bio sam zabrinut, to je ključ, rekao je.

Anušić je dio tima, Ćorić je jedan od najaktivnijih

Plenković je istaknuo kako je potpredsjednik HDZ-a Anušić dio njegova tima te da je mišljenja kako on ne solira.  Za ministra Ćorića je rekao kako je on bio jedan od najaktivnijih na sastanku.