Dani draganića

U subotu Festival autizma u organizaciji udruge Frendofon

Udruga za inkluziju i promicanje kvalitete življenja djece i mladih s teškoćama Frendofon obilježit će Svjetski dan svjesnosti o autizmu u subotu 2. travnja kroz Festival autizma. Evo rasporeda programa:

Od 10 i 30 do 12 i 30 u Glazbenom paviljonu održat će se program za djecu, u slučaju kiše program se održava u Žitnoj kući, prostoru Udruge Frendofon. U planu su sljedeće radionice: radionica ‘Reci mi pokretom’ – prikaz disfunkcije senzorne integracije, radionica ‘Reci mi crtežom’ – prikaz komunikacije samo likovnim izražavanjem bez korištenja govora, radionica ‘Reci mi zvukom’ – prikaz komunikacije zvukom putem glasa ili korištenjem instrumenta. Radionice su namijenjene djeci, a u sklopu njih će se održati koncert članova/edukatora Glazbenog centra Buka.

Od 18 do 19 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom bit će predavanje o tome kako stupiti u kontakt i ostvariti odnos s osobom s autizmom, koje će voditi Asja Dubravčić, mag. rehabilitator, mag. logoped.

U 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom bit će svečana premijera predstave ‘Semafor’ Gradskog kazališta Zorin dom koja govori o suočavanju jedne obitelji sa dijagnozom poremećaja spektra autizma.

– Na našu inicijativu ovu je predstavu pripremio profesionalni ansambl Zorin doma. Prije dvije godine smo svojom idejom za predstavu o autizmu šokirali Petru Cicvarić i Peđu Gvozdića, koliko god smo je šokirali toliko smo ih i sve zainteresirali pa su dvije godine intenzivno radili na tome i ja im se zaista jako zahvaljujem što su se prihvatili toga posla i vrhunski ga odradili, kazala je Jasmina Kundić iz Udruge Frendofon.

Tijekom premijere predstave Karlovac se priključuje svjetskoj inicijativi ‘Light It Up Blue’ osvjetljavanjem zgrade kazališta u plavu boju, boju autizma.