Dok u općinama Karlovačke županije niču sportske dvorane, u Dugoj Resi, gradu više od deset tisuća stanovnika, godinama se čeka na onu kod Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. Gdje je zapelo i zašto je Duga Resa i ta škola pod županijskim sankcijama, upitao je na nedavnoj sjednici gradskog vijeća HSS-ov Mijo Ivanić.

Po odgovor smo otišli u Karlovačku županiju. Rečeno nam je da situacija s tom dvoranom i nije tako jednostavna. Dok su one u općinama jednodijelne, ona u Dugoj Resi bi trebala imati tri dijela na više od dvije tisuće kvadrata.

I automatizmom i po standardu Ministarstva ona nije samo školska sportska dvorana nego je i dvorana jedinice lokalne samouprave. Zato u ovoj projektu sudjeluje Karlovačka županija s Gradom. Prijavili smo ju na ITU mehanizam. Očekujemo novu perspektivu, višegodišnji financijski okvir od 2021. do 2027. i kada se raspišu natječaji ta će se dvorana pozicionirati s početkom gradnje kao trodijelne, objašnjava zamjenica karlovačke županice Vesna Hajsan Dolinar.

Kako je projektna dokumentacija napravljena davno, za potrebe novih natječaja ona mora biti promijenjena.

Idemo na obnovljive izvore energije, fotonaponske ćelije kako bi ona bila prihvatljiva i za Zeleno digitalno, odnosno kako bismo mogli povući što više sredstva, kaže Hajsan Dolinar.

Prvotna projekcija ove investicije iznosila je 24 milijuna kuna, sada je taj iznos 20 do 30 posto veći.