Dani draganića

Aktivan vikend u Ozlju 09.-10.04

Početkom travnja u ozaljskom kraju mnoštvo sadržaja s boravkom u prekrasnoj prirodi. Nastavljaju i ove godine s druženjima na Loviću Prekriškom, a raduju se i tradicionalnom hodočašću Križnog puta Ozalj-Svetice.

Turistička zajednica područja Kupa i Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje pozivaju sve ljubitelje prirode da im se pridruže na Loviću Prekriškom, kao i prijašnjih godina. Prvo druženje zakazuju u subotu, 09.travnja. Tijekom šetnje poučnom stazom „Gdje voće zri“ zastat će na istom vidikovcu kao i g. Trstenjak te se sami uvjeriti u ljepotu naše domovine. Posjetiteljima će biti predstavljeni i multimedijalni sadržaji u Centru za posjetitelje kao i ponuda lokalnih OPG, a moguće je proći i WRC rally stazom, koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Mjesto polaska: Centar za posjetitelje Lović Prekriški

Vrijeme polaska: 10 h

Grupe od 25 sudionika proći će uz besplatno stručno vodstvo poučnom stazom, najava nije potrebna.

Poučna staza „Gdje voće zri“ nezahtjevna je pješačka staza duljine 2km. Stručno vođeni obilazak trajat će oko 1h.

Isti dan, u obližnjim Ferencima, sjajni OPG Štenta organizira piknik i degustaciju svojih proizvoda (sokovi, sirupi, džemovi, prirodna kozmetika…), u vremenu 10:00 do 17:00 sati. Potrebno je rezervirati mjesto unaprijed.

Dan poslije, UDVDR RH PKŽ Ogranak Zrinski i Frankopan u suradnji sa vlč. Željkom Bakšićem organizira tradicionalno hodočašće Križnog puta od Ozlja do Svetica. Pohod i molitva će biti na blagdan Cvjetnice, 10.04. (nedjelja) s polaskom u 14:00 sati ispred crkve sv.Vida u Ozlju.