Dani draganića

Park dr. F. Tuđmana u Dugoj Resi čeka završetak radova u sklopu aglomeracije i onda kreće njegova obnova

Dugoreški Park dr. Franje Tuđmana ili Anningerov park kako da zovu stari Dugorešani čeka završetak radova u sklopu aglomeracije i onda ide u cjelovitu obnovu. Najavio je to gradonačelnik Tomislav Boljar na nedavnoj sjednici gradskog vijeća rekavši da će obnova biti u dva dijela, a novac je već osiguran. Prvi dio podrazumijeva uređenje šetnica, staza, sadnju drveća…

On će krenuti ove godine na jesen, eventualno sljedeće godine na proljeće. Vezano je uz radove na aglomeraciji, kaže Boljar i dodaje da će prijedlog uređenja biti prezentiran na jednoj od idućih sjednica gradskog vijeća.

Bit će pravi park kakav je bio i prije – s fontanom, šetnicama, galerijom za zaljubljene i tako dalje, kaže gradonačelnik.

Druga faza je obuhvatniji i daleko skuplji projekt Društveno kulturnog centra za koji je novac osiguran iz ITU mehanizma. Njegova vrijednost je 30 milijuna kuna i očekuje se da bi radovi trebali krenuti u drugoj polovici iduće godine. U njemu bi bile smještene knjižnica i čitaonica, uređen prostor za promocije i kulturna događanja.